sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Torta di mele - tuhtia omenaherkkua


Syksyn omenista saa mainioita herkkuja. Taste Italia -lehdessä oli mainio omenakakkuresepti Torta di mele. Kakku on aika tuhti ja se maistuu ihanalta vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera. Se on helppo valmistaa, eikä siinä voi epäonnistua. Kakkua varten tarvitaan seuraavat ainekset:

noin kilo omenia kuorittuna ja kuutioituina
100 g täysjyvävehnäjauhoja
100 g vehnäjauhoja
2 munaa
150 g ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
150 ml maitoa
3 rkl rusinoita pilkottuina
1-2 rkl sitruunamehua
tomusokeria koristeeksi

Laita kuutioidut omenapalat ja sitruunamehu kulhoon ja sekoita. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää joukkoon siivilöidyt jauhot sekä maito. Lisää lopuksi omenakuutiot ja rusinapalat. Kaada seos voideltuun vuokaan (noin 24-25 cm halkaisijaltaan) ja paista 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, koristelin sen tomusokerilla. Jäätelön kanssa kakku maistui mainiolta : )!

Ei kommentteja: