lauantai 6. marraskuuta 2010

Riso al salto eli risoton jämistä pannukakkua ja mikä sotku!!!

Risotto alla carbonaraa tuli tehtyä sen verran reilusti, että sitä jäi vielä seuraavalle päivälle. Risoton jämistä tein risottopannukakkua eli Riso al saltoa. Ohje näytti vaivattomalta ja helpolta toteuttaa. HUOM! näytti, mutta ei todellakaan ollut sitä!!! Ja minkä sotkun siitä saikaan aikaan keittiössä. Mutta maku oli kyllä kohdallaan ruokakriitikoideni mukaan. Oli kuulemma parempaa kuin itse risotto.

Eli tarvitaan vain risoton jämät. Eli 120 g risottoa kohden 1 muna, suolaa ja mustapippuria sekä 4 rkl oliiviöljyä.

Jääkaapissa kovettuneen risoton voi pehmentää vedellä ja munalla. Ja sitten maustetaan tarvittaessa. Risotto al carbonaran jämät eivät juuri mausteita kaivanneet. Sitten piti vain kuumentaa paistinpannu ja öljy ja laittaa risotosta ohut pannukakku paistumaan. Paistoaika noin 5 minuuttia per puoli.

Kuulostaa yksinkertaiselta. Kauniit, kokonaiset ja kuvauskelpoiset pannukakut jäivät vähemmistöön ja suurimmasta osasta tuli paistettuja pannukakun palasia. Öljy räiskyi iloisesti ja riisit poksahtelivat pannulla iloisesti jättäen keittiön ja lieden äären iloiseen sotkuun. Erityisesti pannukakun kääntö oli haasteellista. Ohjeessa suositeltiin kakun heittämistä ilmaan tai esim. lautasen kanssa. Kaikkea ehdin paistamisen aikana kokeilla. Olin varsinainen pannukakkujönglööri, mutta kaunista jälkeä en onnistunut saamaan.

Mutta eihän se ulkonäkö ole tärkeintä - eihän? Sitten vaan pannukakkua suuhun ja mutustelmaan... Hmm, erittäin maukasta ja hyvää : ). Risottopannukakkujen kanssa tein mozzarellasalaatin, jossa oli tammenlehtisalaattia, kirsikkatomaattia, tummia rypäleitä ja mozzarellalohkoja.

Ei kommentteja: