Tänään kokeilin viimeisimmässä Taste Italia -lehdessä ollutta herkullista reseptiä eli mascarponella ja sienillä täytettyä kanaa eli paikallisittain Pollo ripieno di mascarpone e funghi. Kanan kanssa tarjoilin uuniperunoita punasipulin ja ranskankerman kera sekä salaattia. Erittäin herkullinen kokonaisuus, jota teen varmasti toistekin : ).
Seuraavaksi laitoin paistinpannulle nokareen suolatonta voita ja pusersin voin sekaan yhden solovalkosipulin. Sitten pilkoin neljä isoa herkkusientä pieniksi palasiksi ja lisäsin ne paistumaan valkosipuli-voiseokseen, kunnes sienet olivat pehmeitä ja hiukan saaneet väriä pintaan. Kun sienet olivat paistuneet, otin ne liedeltä hetkeksi jäähtymään, ennen kuin laitoin ne kulhoon, jossa oli 2 rkl mascarponea ja 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna. Sekoitin ainekset, josta tulee kanafileiden täyte. Täyte oli viedä kielen mennessään - niin maukasta se oli. Tätä kokeilen lämpimänä kastikkeena heti huomenna.
Tein marinoimattomiin kanafileisiin viillot ja taskut täytin mascarpone-sienitäytteellä. Laitoin taskut kiinni coctail-tikuilla. Sitten käärin ne Parman-kinkkuviipaleilla. Paistoin kanafileet nopeasti molemmilta puolilta ja laitoin ne vielä kypsentymään uuniin perunoiden kanssa noin 25 minuutiksi.
Sillä välin kun perunat ja kana olivat uunissa, tein perussalaatin tammenlehtisalaatista, vihreistä rypäleistä, tomaattilohkoista ja pinjan siemenistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti