lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kalkkunalihapullia tortillojen ja salaatin kera


Nopean iltapalan saa kalkkunalihapullista tortillojen ja salaatin kera.

Kalkkunalihapullat

400 g kalkkunajauhelihaa
1 kesäsipuli silputtuna
2 rkl ruhosipulia silputtuna
3-4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1/2 tl kuivattua chilirouhetta
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 munaa
suolaa ja pippuria myllystä
noin 1/2-1 dl korppujauhoa ja/tai vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee taikinasta pieniä litteitä jauhelihapihvejä. Kun lisää rypsiöljyä käsiin, ei taikina tartu pihvejä tehdessä ja ne on helpompi myös grillata.


Tarjoa lihapullat pehmeiden tortillojen kanssa. Kuumenna tortilla ohjeen mukaan, esimerkiksi mikrossa minuutin ajan täydellä teholla.

Tarjoa hedelmäisen salaatin ja jogurttikastikkeen kera. Kastikkeeseen laitoin yhden Activia-luonnonjogurtin, johon sekoitin kesäsipulirenkaita, tuoretta timjamia, hitusen sinappia, pippuria sekä suolaa.