lauantai 16. heinäkuuta 2011

Patatine con la basilico karitsan sisäfileiden kera


Maukas kesäateria syntyy basilikaperunoista eli patatine con la basilico sekä grillatuista karitsan sisäfileistä jogurttikastikkeen kera ja lisukkeena kasvisvartaat eli rosmariinin oksiin on pujotettu kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaviipaleita. Tämä ateriakokonaisuus on ehdottomasti yksi suosikeistani - myös raati arvosti tätä : ).


Karitsan sisäfileet ja marinadi

6-7 karitsan sisäfilettä - hyvä määrä aikuisille on kaksi filettä syöjää kohti

Marinadi

3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl Dijon-hunajasinappia
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
suolaa ja pippuria myllystä


Poista fileistä kalvo ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa parisen tuntia. Anna lihan lämmetä huoneen lämmössä puolisen tuntia ennen grillausta.

Tomaatti-keskurpitsavartaat rosmaarinin oksassa


Pujottele rosmariinin oksiin kiriskkatomatteeja, joihin tehdään esimerkiksi teräsvartaalla reikä, jotta pujottaminen on helpompaa. Ja väliin ohut kesäkurpitsaviipale, joka on maustettu pippurilla ja suolalla. Ja sitten vaan vartaat grilliin karitsan sisäfileiden kanssa.


Karitsan kanssa sopii raikas jorgurttikastike, joka on nopea valmistaa vaikka etukäteen jääkaappiin odottamaan.

Jogurttikastike

1 purkki Activia-luonnonjogurttia
1 rkl Dijon-hunajasinappia
1 rkl tuoretta timjamia ja tuoretta rosmariinia
pippuria myllystä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita tarjolle.

Patatine con la basilico

noin puoli kiloa uusia perunoita
basilikan lehtiä, myös salvia sopii tähän
1 munan valkuiainen 
oliiviöljyä tai rypsiöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä


Pese perunat hyvin ja pilko ohuiksi noin 2-3 mm viipaleiksi. Aseta siivut esimerkiksi leivinpaperille ja levitä puoliskoille sudilla munanvalkuaista. Laita sitten joka toisen viipaleen päälle basilikan tai salvian lehti. Laita toinen perunaviipale lehtiviipaleen päälle ja paina reunat yhteen. Paista kerrosperunat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Ja ripottele valmiiden perunoiden päälle pipppuria ja suolaa. Perunat kannattaa paistaa juuri ennen tarjoilua. Ranskankerma sopii perunoiden kanssa hyvin.


Aterian kruunaa hedelmäinen salaatti ja kastike.

Hedelmäinen salaatti

1 ruukku jääsalaattia
1 nektariini
1/2 l mansikoita
nippu retiisejä

Pilko salaattitarpeet ja laita kulhoon tarjolle. Kastikkeeseen laitoin oliiviöljyä, sinappia ja hunajaa.

Ja sitten vaan herkuttelemaan : )!