lauantai 16. heinäkuuta 2011
Raparperi-punaherukkapiirakkaa jälkiruuaksi
Kesällä on kiva käyttää oman pihan hyötykasveja. Tällä kertaa punaherukat antoivat mukavan lisän raparperipiirakkaan.
Piirakkataikina
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2,3 dl maitoa
225 g sulatettua voita tai margariinia
Eli sekoita vaahdoksi munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe sekä maito ja sulatettu voi tai margariini. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle raparperin palasia ja punaherukoita. Kaikki marjat sopivat mainiosti tähän makeaan piirakkataikinaan, jota kannattaa tehdä pelkästään taikinan vuoksi - sen verran maukasta se on.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Piirakka maistuu hyvältä kermavaahdon kera : ).