maanantai 11. heinäkuuta 2011
Raclettea helteessä
Raclette ei aivan ensimmäisenä tullut mieleen, kun pohdin viime perjantai-iltana, mitäpä hyvää sitä tänä iltana terassilla nauttisi. Terassille kun paistoi aurinko siihen malliin ja asteita oli reippaasti yli kolmenkymmentä astetta auringossa. Onneksi paikalla oli avustamassa sanavalmis ja ideoita täynnä oleva "ruokaraatilainen", jonka suosikkiruokaa raclette on. No, mikä ettei...
Raclettepannu toimi terassilla minigrillinä, jossa jokainen sai paistella omaa annostaan ja hyväähän se oli. Keitin ensin uudet perunat ja sitten vaan muut ainekset tarjolle pöytään eli naudan sisäfilettä ohuina viipaleina, minimaissit hunaja-oliiviöljy-valkosipulimarinadissa, sieniä, kirsikkatomaatteja ja tietysti juustoa. Alkupaloiksi tein suussasulavia ruisnappeja lohi-avokado-sipulitäytteellä. Niihin ei meinaa sitten kyllästyä millään : ).