lauantai 2. heinäkuuta 2011
Naudansisäfilettä sinappimarinadissa ja grillattuja kasviksia
Ihana kuuma kesäsää ja grillauskausi senkun jatkuvat. Tällä kertaa rakensin ateriakokonaisuuden sinappimarinoiduista naudansisäfileistä grillattujen punasipulin ja minimaissien kera. Lisäksi tein tarjolle salaattia, jonka täydensi sinappikastike.
Lihat ja marinadi
500 g naudansisäfilettä reilun sentin paksuisiksi fileiksi, myös possu sopii tähän marinadiin
2 valkosipulin kynttä
4 rkl Dijon-hunajasinappia
2 rkl valkoviiniä
1 rkl thaikastiketta
1 rkl ketsuppia
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Ensin leikkasin fileet ja maustoin ne suolalla ja mustapippurilla. Sitten tein marinadin lihalle eli sekoitin kaikki marinadiainekset sekaisin ja lisäsin lihat joukkoon. Sitten peitin kulhon kelmulla ja laitoin jääkaappiin tunniksi marinoitumaan. Sen jälkeen annoin lihan lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen grillausta.
Lihan kanssa grillasin punasipulilohkoja ja minimaissia.
Grillivihannekset
2 punasipulia lohkoina
10 minimaissia
Sitten lohkoin punasipulit ja lorautin päälle hiukan oliiviöljyä. Minimaissit marinoin oliiviöljyssä, hunajssa ja valkosipulimurskeessa. Vihannekset paistuivat grillissä muutamassa minuutissa.
Salaatti
Jääsalaatti
10 tuoretta isoa mansikkaa lohkoina
1 nektariini lohkoina
6 retiisiä viipaleina
Laitoin salaattiainekset tarjoiluastiaan ja sitten valmistin kastikkeen.
Kastike
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Dijon-hunajasinappia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoitin ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja laitoin kylmään odottamaan ruuan valmistusta. Kastikkeen tarjoilin erikseen. Toki sen voi myös lorauttaa salaattiinkin.
Tästä tuli maukas kokonaisuus : ).