lauantai 2. heinäkuuta 2011
Kerran kesässä kesäkeittoa
Kesän kotimaiset vihannekset houkuttelevat tekemään ainakin kerran kesässä täyteläistä kesäkeittoa. Se ei kuulu raadin lemppariruokiin, mutta putoaa kesäkuumalla alas kuitenkin.
Kesäkeitto
10 varhaisperunaa
3 porkkanaa
400 g kukkakaalia
2 sipulia
nippu retiisiä
1 dl herneitä
6 dl vettä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
6 dl maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
Mittasin veden kattilaan ja lisäsin joukkoon peruna-, kukkakaali- ja porkkanapalat sekä viipaloidut sipulit, retiisit ja herneet. Maustoin suolalla ja pippurilla. Annoin kiehua 5 minuuttia ja lisäsin joukkoon 5 dl maitoa. Kiehautin ja lisäsin joukkoon 1 dl maitoa ja siihen sekoitetun vehnäjauhon. Annoin kiehua vielä 10 minuuttia. Lisäsin pinnalle nokareen voita ja tarjoilin tuoreen ruisleivän kera.
Keitto oli täyteläinen ateria arki-iltaan ja kohtuullisen helppo sekä nopea valmistaa. Mutta ehkä tämä oli kesän ensimmäinen ja viimeinen kesäkeitto, vaikka maukas olikin.