Maanantai-iltana jatkoin edelleen Italia-teemaa. Liikunnalliseen päivään sopi hiilihydraattipitoinen pasta. Tällä kertaa kokeilin Bucatini con le sardea. Ja koska en ollut varma lopputuloksesta, päätin turvata makuelämyksen tekemällä kotimaisista vihreistä parsoista pieniä parsamunakkaita ja salaatin, johon laitoin paria eri salaattia, kirsikkatomaattia, rypäleitä ja mansikoita sekä parsaa ja kevätsipulia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZ4XYlOAPtGa2aqNwYBJg-AS0cLlFi-0AWsnQazTT0H12JPAWl1VF7YtvFz81bxZjzjFBr_5tGQcMJx5wMZH26xosSnujEHWaNj3omEHgZtxNohyphenhyphenhdCWxB1fJBYdAZV0f_So81F4sm8_G/s320/sardepasta.jpg)
Sardiinipastaa varten keitin 200g bucatini-pastaa suolavedessä. Sillä välin paistoin pannulla pienen sipulin ja fenkolin suikaleet oliiviöljyssä ja joukkoon lisäsin 3 anjovisfilettä silputtuna. Kun ainekset olivat pehmenneet, lisäisn joukkoon pienen rasiallisen sardiineja, joista poistin ensin ruodot. Seuraavaksi laitoin ainesten joukkoon pannulle 50 g pinjansiemeniä ja 50 g rusinoita. Lopuksi kaadoin joukkoon vielä lorauksen sitruunamehua ja vettä. Ja annoin hautua hetken. Pastan valmistuttua sekoitin kaikki ainekset keskenään ja kaadoin tarjoiluastiaan. Päälle sirottelin silputtua lehtipersiljaa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMkkCBzlk_maiLEraZrcul2EE_z93zUYPq_fb2uE5gxDouWs7AiQWPQ8hO-KsvTAd0-YbJ9EppteQJBD4wWvOTvyCxVeuirE_dXUs30W20sZSPJ-uFv583vQUrZ7EnN6K9GIJzZ_KBPWaf/s200/3105salaatti.jpg)
Munakkaat paistuivat näppärästi sillä välin, joten kaikki olivat samaan aikaan valmiita tarjottavaksi. Ja sitten nauttimaan. Parsamunakkaiden ohje löytyy toisaalta tästä blogista eli toukokuun alusta 2.5.2010.
Kokonaisuuten ateria oli maittava ja täyttävä. Munakkaat ja salaatti olivat erinomaisia ja pastakin, jos tykkää sardiineista. Eli kyllä pasta oli ok, mutta ei yltänyt ihan suosikkeihini.
1 kommentti:
Hei! Löysin blogisi ja ihastuin! Aivan huippuja ruokaohjeita ja muutenkin kiinnostavaa luettavaa :)
Lähetä kommentti