lauantai 11. kesäkuuta 2011
Polpettine di tacchino con limo e timo
Nyt alkaa flunssa jäädä taakse vihdoin ja viimein ja jaksan taas kokkailla : ). Tänään päätin kokeilla lihapullia timjamilla ja limellä höystettyinä eli polpettine di tacchino con limo e timo jogurttikastikkeen kera. Lisukkeena tarjosin mozzarella-tomaatti-kesäkurpitsasalaattia sekä uuniperunoita.
Polpettine di tacchino con limo e timo
400 g kalkkunan paistia jauhettuna
2 isoa maalaisleipäpalaa tai tummaa ciabatta-palaa
1 dl maitoa
1 limen mehu
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa ja pippuria myllystä
3 limeä lohkoina
Ensi laitoin leipäpalat maitoon reiluksi 5 minuutiksi. Sitten sekoitin kaikki ainekset kulhossa lihapullataikinaksi ja pyörittelin pieniä lihapullia. Sitten grillasin lihapullat sekä limelohkot.
Lihapullien seuraksi tein jogurttikastikkeen.
Jogurttikastike
1 purkki luonnonjogurttia
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoitin ainekset keskenään ja laitoin jääkaappiin odottelemaan muiden ruokien valmistusta.
Uuniperunat
Sitten pesin uudet perunat ja lohkoin ne uunipellille. Päälle ripottelin suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Sitten vaan uuniin 40 minuutiksi. Perunat sekoitin punasipuliseokseen, jossa oli 1 punasipuli suikaleina, valkosipulin kynsi murskattuna, 1 rkl sokeria ja 1 rkl valkoviinietikkaa sekä ripaus suolaa. Perunat tarjoilin ranskan kerman kera.
Lopuksi tein mozzarella-tomaatti-kesäkurpitsasalaatin, johon tuli
1 kesäkurpitsa
suolaa ja pippuria
2 kevätsipulia
1 punainen chili ja 1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia
5 salvian lehteä
1 dl oliiviöljyä
rasiallinen kirsikkatomaatteja
Ensin suikaloin kesäkurpitsan pitkittäin ja maustoin ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Sitten grillasin niitä muutaman minuutin. Sillä välin pilkoin laakeaan tarjoiluastiaan mozzarellaviipaleet, joiden seuraksi asettelin grillatut kesäkurpitsat ja kirsikkatomatin puolikkaat. Päälle kaadoin kastikkeen, jossa oli oliiviöljyn joukossa chili, valkosipuli, kevätsipulirenkaat, timjami, rosmariini sekä salvia ja mausteena suolaa ja mustapippuria.
Lisäksi tarjosin aterialla luomuperunarieskaa, joka sopi aterian kylkeen hyvin. Tämä oli erittäin maukas kokonaisuus, jota varmasti tehdään toistekin : ).