lauantai 18. kesäkuuta 2011
Raejuustoletut ja kalkkuna-kurkkusalsa
Tänään kokeilin raejuustolettuja kalkkuna-kurkkusalsan kera. Ruoka pääsi heti raadin suosikkien joukkoon, eli tätä tehdään siis toistekin : ).
Raejuustoletut, noin 30 pientä lettua
2 prk raejuustoa
4 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kulhossa raejuusto, maito ja munat. Lisää joukkoon suola ja jauhot. Sekoita ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Paista sitten lettupannulla kullanruskeiksi ja tarjoa salsan kera.
Kalkkuna-kurkkusalsa
100 g kalkkunaleikettä kuutioituina
1/2 kurkku kuutioituina
2 kevätsipulinvartta
1/2 punaista chiliä
2 rkl sitruunamehua
1,5 rkl oliiviöljyä
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Kun lettutaikina turpoaa, pilko ainekset ja sekoita ne pienessä kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan. Salsa jakoi osittain raadin mielipiteet, ja seuraavan kerran kokeilen tehdä kahta eri salsaa.