Jälkiruuaksi tein suklaaneliöitä.
200 g voita sulana
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutukseen laitoin
1 levy eli 200 g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita
nonparelleja koristeluun
Ensin vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi, jonne lisäsin jäähtyneen voisulan. Sitten sekoitin kuivat ainekset keskenään ja kaadoin ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitin taikinan uunipellille ja paistoin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytin levyn ja sitten kuorrutin sen suklaalla ja koristelin lopuksi nonparelleilla.
Tarjoilin suklaaneliöt vaniljajäätelön kera. Kesän alun kunniaksi avasimme myös lahjaksi saadun jälkiruokaviinin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti