sunnuntai 26. kesäkuuta 2011
Ranskalainen maalaissalaatti
Monesti illalla tekee mieli jotakin pientä ja kevyttä, joten salaatti sopii tähän tarkoitukseen oivasti. Ranskalainen maalaissalaatti valmistuu nopeasti kotimaisista salaattitarpeista.
Ranskalainen maalaissalaatti
ruukku lehtisalaattia
ruukku jääsalaattia
rasiallinen kirsikkatomaatteeja puolitettuina
3 keitettyä munaa
200 g kalkkunaleikettä
1 punasipuli renkaina
15 vihreää oliivia
Kastike
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl Dijon-hunajasinappia
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Tee ensin kastike ja lisää punasipulirenkaat sinne marinoitumaan. Levitä salaatit vadille ja lisää kalkkunasuikaleet, tomaatit, munat sekä oliivit. Levitä punasipulit ja kastike salaatin päälle. Tarjoilin salaatin lisäksi tummaa ciabattaa, jota dippailin balsamicoon ja oliviiöljyyn.