sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lihapullia parsan ja olutjuuston kera


Mitä tänään syödään? No, jotain uutta olisi taas kiva laittaa, vaikka arki-illat varsin hektisiä ovatkin. Tässä kuitenkin helppo ruoka jälkikasvun makuun : ).

Lihapullia parsan ja olutjuuston kera

1 pss ranskalaista sipulikeittoaineksia
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä

2-3 rkl lehtipersiljaa silputtuna
400 g paistijauhelihaa
ripaus valkopippuria
1 kananmuna

400 g parsaa
8 rkl mantelilastuja
350 g olutjuustoa

Kaada sipulikeittoainekset ja korppujauhot kulhoon, sekoita vesi joukkoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää jauheliha, kananmuna ja valkopippuri kevyesti sekoittaen. Tee taikinasta pieniä lihapullia. Laita lihapullat öljyttyyn uunivuokaan, ja paista niitä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

 
Keitä sillä välin parsaa muutama minuutti ja laita sitten kylmään veteen hetkeksi. Lisää parsa paistettujen lihapullien joukkoon. Ripottele mantelilastuja päälle. 


Lisää juustosiivut ja ripottele vielä pinnalle mantelilastuja. Laita vuoka uuniin noin vartiksi, jotta juusto sulaa. 
Lisukkeeksi riittää mainiosti vaikka vain tuore porkkana.


Ei kommentteja: