maanantai 10. syyskuuta 2012

Mustikkapiirakka


Kokeilin soveltaa tuttua omenapiirakkaohjetta ja laitoin omenien tilalle jättimäisiä pensasmustikoita.

Mustikkapiirakka

3 isoa munaa
5 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
10 rkl sulatettua voita
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2-3 omenaa pieninä lohkoina
tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle

Sekoita munat ja lisää joukkoon ruokosokeri sekä vaniljasokeri. Vatkaa noin minuutin verran. Lisää joukkoon voi ja jauhot, kunnes seos on jähmeää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 23-24 cm. Lisää joukkoon mustikat.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria. Sitten vaan herkuttelemaan kermavaahdon kera : ).


Ei kommentteja: