sunnuntai 23. syyskuuta 2012
Luumupiirakka
Viikonloppuna on kiva leipoa ja kun voi hyvällä omallatunnolla myös nauttia omista herkuista, kun on aikaa liikkuakin - vaikka parikin kertaa päivässä ja sulatella herkkuja :).
Luumupiirakan pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja jauhot. Taputtele taikina vuokaan, joka on noin 26 cm halkaisijaltaan.
Täyte
150 g tuoreita luumuja
1 prk maustamatonta rahkaa
1 prk esim. vaniljalla maustettua rahkaa
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisää pohjan päälle luumuviipaleet ja levitä sitten täyte. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ja sitten vaan - nam, nam : )!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti