sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Broileria portviinikastikkeessa


Tänään kokeilin broileria portviinikastikkeessa. Hienostunut portviini antaa broilerinpaloille mukavan pehmeän maun. Maku luonnollisesti vain paranee, kun kastikkeeseen lisätään herkkusieniä ja ranskankermaa.

Broileria portviinikastikkeessa


4 broilerin filettä
rypsiöljyä paistamiseen
Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl punaista portviiniä esim. Niepoortin Rubya
200 g herkkusieniä viipaleina
noin 1 dl ranskankermaa
3 tl vehnäjauhoja ja tilkka vettä kastikkeen suurustukseen
50 g paahdettuja mantelilastuja koristeeeksi


Leikkasin broilerifileet annospaloiksi ja ruskistin ne öljyssä. Nostin palat kattilaan ja maustoin ne. Sitten kaadoin portviinin kanapalojen päälle ja annoin hautua kannen alla 15 minuuttia. Ruskistin sienet pannulla ja lisäsin ne kattilaan.


Lisäsin joukkoon ranskankerman ja suurustin kastikkeen. Haudutin ruokaa vielä 10 minuuttia, kunnes broileri oli kypsää. Lopuksi paahdoin mantelilastut kuivalla pannulla ja sirottelin ne tarjoiluvaiheessa broilerifileiden päälle. Lisukkeina oli parsakaalia ja salaattia sekä nokare ranskankermaa.



Ruokajuomana oli tällä kertaa Jacob's Creek -kuohuviini Australiasta.


Tälle kokonaisuudelle ruokaraati antoi korkeat pisteet : ), eikä syyttä. Erittäin maukas ateriakokonaisuus!

Ei kommentteja: