perjantai 6. tammikuuta 2012

Salmone al forno in crosta di pistacchi e miele


Joulun kinkun jälkeen kokeilin uunilohta eli salmone al forno in crosta di pistacchi e miele, joka on hiukkasen kevyempi vaihtoehto jouluruuille. Ja lisukkeena raikasta salaattia melonin ja tummien rypäleiden kera.

Salmone al forno in crosta di pistacchi e miele

50 g pistaasipähkinöitä tain pinjansiemeniä rouhittuna
30 g maalaisleipää rouhittuna
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta timjamia
500 g lohta
4 tl hunajaa
4 tl oliiviöljyä
Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kulhossa pähkinä- ja leipärouhe sekä yrtit, suola ja pippuri. Ripottele lohen päälle suolaa ja levitä sitten hunaja lohen päälle. Ja painele hunajan päälle rouhe- ja yrttisekoitus. Lopuksi lorauta tilkka oliiviöljyä lohen ja rouheen päälle. Paista lohta puolisen tuntia ja tarjoile kuumana salaatin kera. Tässä helppo, nopea ja vaivaton ruoka arkeen!


Ei kommentteja: