perjantai 6. tammikuuta 2012

Brunssilla


Maukas ja täyttävä brunssi syntyy helposti pikkumunakkaista, täytetyistä kesäkurpitsapuolikkaista ja melonikuutioista sekä tummasta ciabattasta.

Pikkumunakkaat

250 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
4 munaa
250 g Ricotta-juustoa
50 g Parmesania raasteena
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

Ensin paistoin öljyssä herkkusieniviipaleita siten, että ne pehmenivät. Sienien paistuessa sekoitin kulhossa keskenään munat ja juustot. Lisäsin joukkoon paistuneet sienet ja lehtipersiljan. Maustoin seoksen suolalla ja mustapippurilla. Sitten täytin muffinssivuuat munaseoksella ja paistoin niistä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kesäkurpitsapuolikkaat eli Zucchini ripieni

200 g vaaleaa, tuoretta leipää kuutioituina
noin 80 g kalkkunaleikettä
2 munaa
80 g Parmesan-raastetta
ripaus mustapippuria.

Sekoitin kaikki ainekset keskenään. Jos täyte tuntuu liian kuivalta, siihen voi lisätä vielä yhden munan. Tai jos se on liian vetinen, lisää leipäkuutioita. Sitten täyte jaetaan tasan kesäkurpitsapuolikkaille. Lusikalla tai sormin - miten vaan helpoimmin sujuu : ). Laita puolikkaat öljyttyyn uunin kestävään vuokaan ja paista niitä 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Juomaksi valikoitui itävaltalainen kuohuviini Bründlmayer, joka oli ryhdikäs seuralainen brunssilla.

 

Ei kommentteja: