sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mukaeltu Scaloppine di montagna


Tänään herkuttelin naudan sisäfileellä kasvisten kera eli tein hiukan mukaeltuna Scaloppine di montagnaa. Tätä ruokaa on helppo ja kiva tehdä. Makuhermoja kihelmöivä tuoksu tulee jo valmistusvaiheessa, kun paistinpannulla pehmitän oliiviöljyssä silputtua salottisipulia ja murskattua valkosipulia. Aivan ihana tuoksu : )!

Alkupalaksi napostelin eilen tekemiäni Parmesan-timjamisipsejä, jotka maistuivat tänään todella hyviltä. Eli sipsit kannattaa tehdä ajoissa tarjoilua edeltävänä päivänä.


Scaloppine di montagna neljälle

Noin 1,5 cm paksuinen luomunaudan sisäfile, joka painellaan ohueksi. Yksi file syöjää kohden.
suolaa ja mustapippuria
vehnäjauhoja
4 ohutta Serrano-kinkku viipaletta
3 isoa tomaattia
salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
oliiviöljyä
150 g herkkusieniä viipaloituina
2 rkl basilikaa silputtuna
2 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna


Painelin fileet ohuiksi ja ripottelin suolaa sekä pippuria toiselle puolelle. Sitten jauhotin fileet molemmilta puolita ja paistoin ne pannulla. Paistetut fileet laitoin öljyttyyn uunivuokaan. Jokaisen fileen päälle laitoin Serrano-kinkkuviipaleen, tomaattiviipaleita ja pannulla kevyesti pehmitetyn sipuli-sieniseoksen. Pinnalle ripottelin kevyesti vielä suolaa ja pippuria ja lopuksi lisäsin päällimmäiseksi tuoreet yrtit. Sitten peitin vuuan foliolla ja laitoin 170-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Puolessa välissä otin folion pois.


Tarjoilin ruuan keitettyjen miniparsojen ja raikkaan salaatin kera. Erittäin onnistunut kokonaisuus : ).


Sen verran tuhti annos kuitenkin oli, että jälkkäriksi riittivät espresso ja suklaacantuccinit.


Ei kommentteja: