lauantai 14. tammikuuta 2012

Kalkkunalihapullia salaatin kera


Maukkaan ruuan ja vieläpä kohtuu nopeasti saa kalkkunalihapullista ja salaatista.

Kalkkunalihapullat

400 g kalkkunajauhelihaa
1 shalottisipuli silputtuna
2 rkl ruhosipulia silputtuna
3-4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1/2 tl kuivattua chilirouhetta
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 munaa
suolaa ja pippuria myllystä
noin 1/2-1 dl korppujauhoa ja/tai vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee taikinasta pieniä litteitä jauhelihapihvejä. Kun lisää rypsiöljyä käsiin, ei taikina tartu pihvejä tehdessä ja ne on helpompi myös paistaa tai grillata.

Nopea kastike tuli luonnonjogurtista, johon lisäsin lusikallisen Dijon-hunajasinappia ja lehtipersiljasilppua. Ja salaatin tein rucolasta, lehtisalaatista, melonista ja rypäleistä.


Näinkin arkiseen annokseen sopii lasillinen kuohuvaa - tällä kertaa kokeilin Jacquartin rosé shampanjaa.

Ei kommentteja: