sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Superfoodilla lisää energiaa

Vuosi on alkanut hiukka takkuisesti kuntoilun kannalta. Muutama antibioottikuuri on nyt syöty peräjälkeen, ja takki on ollut välillä tyhjä. Abroller, hulavanne ja juoksumatto ovat saaneet pakkolepoa. Mutta nyt on asialle tehtävä jotakin! Muistelin vuosien takaista käyntiä lääkärillä, joka antoi minulle oivia neuvoja vastustuskyvyn kohottamiseksi. Ja ne myös tepsivät. Otin kuukauden parin kuurin, ja vastustuskyky koheni kummasti.


Se meni jotenkin näin - aamu piti aloittaa vesilasillisella, johon oli sekoitettu pari teelusikallista Molkosan-maitoheraa. Päivän mittaan piti ottaa sinkkiä ja spirulinatabletteja. Lisäksi oli etsittävä täysruisleipä, joka oli tehty juuritaikinasta. Sokeri ja valkoinen jauho joutuivat kiellettyjen listalle. Punaista lihaa piti välttää, mutta kalkkuna ja kana olisivat ok, kuten myös kala. Sitrushedelmiä piti välttää, mutta päärynä ja kuivatut hedelmät olivat puolestaan ok. Kaikki kasvikset olivat ok. Sanomattakin lienee selvää, ettei kuohuviini kuulu tähän kuuriin : ).


Ei muuta kuin uusi kuukauden kuuri päälle. Aloitan päivän siis Molkosanilla ja vedellä. Ei hyvää, mutta menettelee, kun ei ajattele, miltä juoma maistuu. Aamupalaksi makeuttamatonta müsliä ja Fazerin täysruisleipää, joka on älyttömän hyvää. Usein juureen tehdyt ruisleivät ovat hieman kirpeitä, mutta ei tämä. Suosittelen! Päälle Philadelphia-tuorejuustoa ja tomaattiviipaleita. Nam, nam! Juomaksi otan tuoremehua ja vihreää teetä. Aamiaisen yhteydessä otan sinkki-seleenitabletin sekä maitohappobakteerikapselin.


Päivällä syön mielelläni salaattia, sushia tai aasialaista ruokaa. Illalla teen superfoodsmoothien. Laitan tehosekoittimeen 3 dl luonnonjogurttia, pari banaania, pari Piltti-purkkia esim. mangoa tai mustikkaa, ruokalusikallisen spirulinaleväjauhetta ja saman verran macaa sekä Linomixiä, joka on marjainen pellavansiemenrouhe ja päälle vielä loraus maitoa. Tuosta määrästä saan neljä isoa lasillista myrkyn vihreää smoothieta. Hurjan väristä, mutta ihan juotavaa : ). Tämä pirtelö on todella ruokaisa, ja muuta ruokaa ei illalla sitten enää kaipaakaan. Kannattaa kokeilla!

Ihmeaine spirulina


Spirulinasta saa hyvää tietoa muun muassa www.superfoodit.com -sivustolta, josta nappasin ylläolevan kuvan. Kokosin tähän myös joitakin tietoja tästä ihmeaineesta.

Spirulina on yksi maailman rikkaimmista proteiininlähteistä ja se sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja kuten seleeniä, kalsiumia ja rikkiä. Siinä on myös runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9), sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Se on myös hyvä väline kehon puhdistamiseen raskasmetallijäämistä. Lisäksi se on erinomainen gammalinoleenihapon (GLA) lähde, joka on hermostollemme äärimmäisen hyödyllinen tulehdusta estävä rasvahappo. GLA parantaa ihon kuntoa ja saattaa ehkäistä allergioiden syntymistä. Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Tämä mikrolevä on joutunut aikojen alusta saakka suojautumaan auringon UV-säteilyltä, joka on tehnyt siitä voimakkaan antioksidantin. Aikoinaan maapallon ilmakehä oli huomattavasti ohuempi ja kasvit suojautuivat useammin sinertävillä väreillä aurinkoa vastaan. Kun nautimme spirulinaa, suojelee sinivihreä pigmentti kehoamme UV-säteilyltä aina solutasolla asti. Spirulinan sisältämät mukopolysakkaridit tukevat tervettä suolistoflooraa ja vatsan hyvien bakteereiden, probioottien toimintaa. Ja niin edelleen... : )

Ei kommentteja: