perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaisen herkkuna mukaeltu Tournedos Rossini


Loppiaisena halusin kokeilla perinteistä Tournedos Rossinia hiukan soveltaen. Hyväähän siitä tuli : ). Tryffelit ja ankanmaksapatee meinasivat suorastaan viedä kielen mennessään! 

Tournedos Rossini

120 g naudan sisäfilettä per hlö
 viipale maailasleipää per hlö
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuri myllystä
ankanmaksapateeta
tryffeliviipaleita

Paista leipäviipaleet rasvassa molemmilta puolin ja laita sitten 100-asteisen uunin lämpöön odottelemaan muun ruuan valmistumista.

Ripottele suolaa ja pippuria sisäfileille ja paista kummaltakin puolelta. Laita paistettu sisäfilee leipäviipaleen päälle, levitä päälle ankanmaksapateeta ja koristeeksi muutama viipale tryffeleitä. Nam, nam!  
 
Madeirakastike

3 rkl hienoksi silputtua salottisipulia
ripaus valkopippuria
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
1/2 rkl tomaattipyreetä
3 dl kasvislientä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl madeiraa

Kuullota sipulia ja pippuria rasvassa muutama minuutti. Ripottele jauhot ja lisää tomaattipyree sekä kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Lisää sitten soijakastike ja madeira. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää sitten rkl voita. Siivilöi kastike juuri ennen tarjoilua.

Kaada kastiketta fileiden päälle ja lisukkeeksi tuoretta parsakaalia keitettynä.


Mainio kokonaisuus!

Ei kommentteja: