lauantai 21. tammikuuta 2012
Täytettyjä kesäkurpitsaveneitä
Tänään tein ihanan maukkaita täytettyjä kesäkurpitsaveneitä, joista tuli ruokaraadin suosikkeja kertaheitolla. Ja mikä mukavinta, nämä ovat vaivattomia ja yksinkertaisia valmistaa ja riittävät ruuaksi vaikka ihan sellaisinaan.
Täytetyt kesäkurpitsaveneet
2 isoa kesäkurpitsaa puolitettuina ja koverrettuina veneiksi
1 salottisipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä murskattuna
noin 120 g tummaa ciabattaa kuutioituna
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1 rkl sitruunamehua
50 g Parmesan-raastetta
50 g pinjansiemeniä kevyesti paahdettuna
1 muna
suolaa ja pippuria myllystä
Ensin leikkasin kesäkurpitsveneet uunivuokaan. Sitten paahdoin pinjansiement ja kaadoin kulhoon, jonne lisäsin leipäkuutiot, lehtipersiljan, Parmesanin, sitruunamehun sekä öljyssä, pannulla kevyesti paisteut, pehmitetyt sipulit. Lopuksi sekoitin joukkoon yhden munan ja maustoin seoksen. Sitten täytin kesäkurpitsaveneet ja päälle sirottelin vielä Parmesan-raastetta.
Paistoin kesäkurpitsaveneitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nautin tämän herkun uunilohen kanssa. Kana tai raikas salaatti toimisi varmasti vieläkin paremmin tämän ruuan seuralaisena. Tänään piti kuitekin saada aikaan tuhti ateria lumitöistä toipuakseni.
Jälkkäriksi riitti tuplaesperesso ja pala tummaa suklaata.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti