![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPjD11wvhY-nScxbArSJ5NLNUtv7uX9y5eK5HboxpChoyATMysAA4LGK75vxptK80CLvyfyeETT3lbptOLEaXURXxH7Fiz6xRwmCEi0ahXI8PWZ16W5Zr8TwEX3TgWNQyWm0KldJu2up1a/s200/patongit.jpg)
Tänään oli vuorossa varsinaista pikaruokaa eli lämmintä tomaattikeittoa ja valkosipulileipiä, jotka oli päällystetty avokadotahnalla ja tomaatilla italialaiseen tapaan. Italialaiset kutsuvat tällaisiä leipäsiä crostineiksi. Ne toimivat hyvin alkupalana, ruokahalua herättämässä. Minä yhdistin ne keittoon, joten ne yhdessä muodostivat hyvän, mutta kuitenkin kevyen ilta-aterian.
Leikkasin patongista kahdeksan noin 1,5-2 sentin paksuista viipaletta vinoon, jotta päällystettä mahtuisi mahdollisimman paljon. Vaalea vehnäpatonki on aterian ainoa miinuspuoli, mutta jotenkin tummasta patongista ei saa yhtä maistuvia leipäsiä. Sitten sekoitin keskenään 0,5 dl oliiviöljyä, kaksi yksikyntistä valkosipulia murskattuna sekä pienen basilikanipun silputtuna. Levitin seoksen leipäviipaleille, jotka laitoin uunipellille ja 225 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Sitten soseutin kolmen pehmeän avokadon hedelmälihan ja sekoitin joukkoon 3 rkl sitruunamehua, yhden yksikyntisen valkosipulin murskattuna, ripauksen suolaa ja mustapippuria rouhittuna. Levitin tahnasta isot nokareet paahdettujen leipien päälle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu9X7q-fu4KqZjmDMFw2VrQ4jUgK4qZs2Mnt5gwSmUwghX2-4fxLu-ltlC7wVNX5tNnoSLSfcanTlxt1uTO_8n0TcAhktPrRyEUcL3tJgVfj7Qp1oMq5SIcDE9kwwgnNBOMIcnb57TDnn_/s200/tomaattikeitto.jpg)
Ja viimeiseksi lämmitin valmista tomaattikeittoa. Onneksi sellaisiakin eineksiä löytyy, joissa ei ole lisäaineita. Tomaattikeittoon lisäsin ison nokareen leivistä jäänyttä avokadotahnaa, joka sopi hyvin tomaattikeiton lisukkeena.
Keitto ja crostinit tuntuvat vähäiseltä ja pieneltä aterialta, mutta ovat yllättävän täyttäviä. Ateria oli maukas ja lämmitti mukavasti sateisena perjantai-iltana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti