keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Valkoista parsaa lohen seuralaisena

Valkoista parsaa löytyi vielä hyvin kaupan vihannesvalikoimista ja siitä saikin mukavan kevyen seuralaisen lohelle näin arki-iltana. Valkoiset parsat pitää aina kuoria ja niin nytkin. Keitin niitä hieman kauemmin kuin niiden vihreitä sukulaisia eli noin 14 minuuttia. Tein niiden seuraksi sitruuna-aiolin. Lohen marinoin sitruunamehu-soijamarinadissa ennen grillausta. Lohen seurana oli salsa verdeä, jonka olin valmistanut jo viikonloppuna.

Ja lisukkeena oli vielä salaattia, jossa oli tavallista lehtisalaattia ja jääsalaattia sekä kirsikkatomaatteja puolitettuina, kevätsipulia pieninä suikaleina ja tummia rypäleitä. Annoksen kruunasi kotimainen mansikka, joka sopii näin "kesällä" mainiosti myös pääruokaan.

Mukavan aterian kruunasin suklaakekseillä ja kupillisella mustaherukkateetä. Tähänkin olisi niin hyvin sopinut lasi kuohuviiniä ja teen tilalle kuppi espressoa, mutta eihän sitä näin arki-iltana voi aina juhlistaa kuoharilla, vaikka tänään siihen ehkä syytä olisi ollutkin : ).

Ei kommentteja: