sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Pasta con le cipolle dolci e la ricotta pääruokana ja jälkiruuaksi Budino di cioccolata

Lauantaina herkuteltiin taas italialaisittain. Pääruuaksi tein pastaa eli Pasta con le cipolle dolci e la ricotta. Eli  keitin 500 grammaa Lensin pastaa (fusilli bucati corti) 11 minuuttia. Sillä välin leikkasin kaksi punasipulia ohuiksi suikaleiksi ja paistoin niitä pannulla oliiviöljyssä. Lopuksi ripaus suolaa ja pippuria sipulisuikaleiden päälle.

Lisäksi paistoin rapeiksi noin 100 grammaa pekonia, jotka olin pilkkonut pieniksi palasiksi. Kun pasta oli keitetty, lisäsin niiden joukkoon punasipulit, pekonin ja viisi rkl ricotta-juustoa. Sekoitin ne keskenään ja ruoka oli valmis tarjoiltavaksi.

Annoksen päälle ripottelin silputtua lehtipersiljaa ja raastettua parmesania, jotka voi laittaa pöytään erillisissä tarjoilukulhoissa.

Lisukkeena oli raikas salaatti, jossa oli lehtisalaattia ja lollo russo -salaattia, tummia rypäleitä, kirsikkatomaatteja puolitettuina, mansikoita sekä pinjansiemeniä. Ja sitten vaan nauttimaan.

Jälkiruuaksi tein suklaapuddingia eli Budino di cioccolataa. Reseptistä riittää makoisaa tarjottavaa 8 henkilölle. Tein reippaan annoksen, jotta samaa jälkkäriä voi hyödyntää myös seuraavana päivänä. Näin myös sunnuntain herkkuateria valmistuu näppärästi.

Eli sulatin vesihauteessa 200 g suklaata, jonka kaakaopitoisuus oli 70 %, ja 200 g suolatonta voita sekä 75 g Risentan raakaruokosokeria. Lopuksi lisäsin joukkoon hienonnettua mantelia noin 40 g. Samaan aikaan sekoitin kulhossa 6 kananmunaa, 100 g raakaruokosokeria ja 2 tl vaniljajauhetta, joiden joukkoon sekoitin lopuksi suklaaseoksen. Jaoin pudding-taikinan voideltuihin pikkuvuokiin ja paistoin niitä noin 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoilin suklaapuddingin kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.

Espresso sai seurakseen sellaisen jälkiruuan, ettei ihan heti tehnyt mieli muuta makeaa : ), mutta oli se vaan kerrassaan suussasulavaa.

Ei kommentteja: