sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vihreästä parsasta herkkuja pöytään

Tänään nautin kevään ensimmäiset vihreät parsat. Tein parsa-pastasalaatin ja pieniä parsamunakkaita muffinssivuoassa Ruokamaailman ohjeiden avulla - tosin hiukan soveltaen ja omien makumieltymyksieni mukaan. Lisukkeeksi laitoin vielä parmankinkku-hunajamelonirullia.

Parsa-pastasalaattiin keitin noin 250 g simpukkapastaa ja noin 450 g vihreää parsaa. Leikkasin parsasta tyven pois - noin sentin matkalta, ja kuorin varret. Keitin ne 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Sitten paloittelin ne noin parin sentin palasiksi. Salaattikulhoon lisäsin pastan ja parsan joukkoon 250 g kirsikkatomaattteja, tummia rypäleitä, 5 kevätsipulin vartta hienonnettuna, 3 rkl hienonnettua tilliä ja noin 80 g parmesanlastuja. Sekoitin ainekset keskenään varoen. Päälle valutin kastikkeen, jossa oli puolikkaan sitruunan mehu, 1 rkl shampanjaviinietikkaa, 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria.


Parsamunakkaita varten kuorin ja keitin 6 vihreää parsaa. Valuttamisen ja jäähdyttämisen jälkeen pilkoin ne parin sentin mittaisiksi. Sekoitin kulhossa 6 munaa, 2 rkl maitoa, 3 rkl raastettua parmesania ja 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna ja joukkoon vielä ripaus suolaa ja pippuria. Kaadoin munaseoksen öljyttyihin muffinssivuokiin ja lisäsin jokaiseen pikkuvuokaan yhden parsapalan. Paitoin munakkaita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Irrotin munakkaat vuoasta ja koristelin ne parsan nupuilla ja kevätsipulilla.

Oli niin mainio ateria, että tätä tarjotaan myös äitienpäivänä ensi sunnuntaina, ja silloin parsaherkut saavat kaverikseen myös kuohuviiniä.

Ei kommentteja: