perjantai 28. toukokuuta 2010

Taste Italia - Insalata di patate

Kävin ruokaostoksilla ja samalla mietin, mitä kesäisen kevyttä voisin tällä kertaa kokeilla. Pienen vaeltelun jälkeen huomasin ruokalehtihyllyn. Sieltähän voisi löytyä uusia ideoita. Ja mikä loistava keksintö onkaan laittaa erilaisia ruokalehtiä ruokaosastolle tarjolle! Nappasin Taste Italia -lehden hyllystä, sillä nyt olisi hyvä sauma tutustua italialaiseen keittiöön ennen muutaman viikon päästä lähestyvää Italian matkaa. 

Samantien aukesi sivu, jossa oli herkullinen kuva italialaisesta perunasalaatista, ja niin lähti lehti matkaan. Vilkaisin nopeasti, että ostoskorissani oli tarvittavat ainekset ja eikun kokkaamaan.  

Pilkoin kilon verran isoja uusia perunoita lohkoiksi uunipannulle. Päälle ripottelin Maldon-suolaa ja pippuria sekä lorautin oliiviöljyä päälle. Sitten laitoin perunat 200-asteiseen uuniin 40 minuutiksi.

Sillävälin tein salaattipedin laakealle vadille. Siihen tuli kolmea erilaista salaattia - jää-, coctail- ja lehtisalaattia. Pilkoin joukkoon rasiallisen kirsikkatomaatteja, yhden punasipulin ohuina suikaleina sekä pari kourallista basilikanlehtiä silputtuna.

Sekoitin joukkoon perunalohkot. Ja päälle lorautin kastikkeen, johon tuli 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoa, 1 valkosipulin kynsi pilkottuna, suolaa ja pippuria. Koko komeuden päälle raastoin parmesania kourallisen.

Lämmin salaatti on aivan ihastuttava kesäruoka ja hiveli makuhermojani niin, että siitä tuli yksi suosikeistani kertaheitolla.

Ja turha ehkä mainita, mutta Insalata di patate suorastaan kaipaa seurakseen lasillista kuohuvaa. Tällä kertaa tarjolla oli Carringtonia. Hmmmm..... nautinnollista viikonloppua! Tätä kannattaa kokeilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta. Täytyypä kokeilla. Nimim. Italia-fani