lauantai 25. joulukuuta 2010

Aattopäivän riisipuuro sekahedelmäkiisselin kera

Aattopäivän perinteisiin kuuluu puolen päivän jälkeen riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli. Sillä pärjää hyvin illan jouluateriaan asti.

Riisipuuro 4 henkilölle


2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
noin 1/2 tl suolaa

Keitin veden vesihaudekattilassa ja lisäsin riisin joukkoon. Kiehautin muutaman minuutin, kunnes vesi oli imeytynyt riisiin. Sitten lisäsin joukkoon maidon ja keitin puuroa kannen alla välillä sekoitellen. Vesihaudekattilassa riisipuuro ei pala pohjaan ja sillä välin ehtii puuhailla paljon muuta kaikessa rauhassa. Kun puuro on sakeaa, maustoin sitä ripauksella suolaa. Vesihaudekattilassa puuron keittämiseen menee noin tunti.

Sekähedelmäkiisseli


Kiehautin isossa kattilassa noin 1,5 litraa vettä ja laitoin kuumaan veteen pehmenemään pussillisen luumuja, pussillisen sekähedelmiä, kourallisen rusinoita sekä pari kanelitankoa ja hiukan sokeria. Kun hedelmät olivat pehmenneet, otin kattilan pois liedeltä ja otin kanelitangot pois. Annoin keiton jäähtyä hetken. Sitten tein osanestesuuruksen eli kaadoin lasiin noin desin vettä ja 2-3 rkl perunajauhoja. Kaadoin suuruksen keittoon koko ajan sekoittaen, ettei keittoon synny paakkuja. Sitten nostin kattilan takaisin liedelle ja kiehautin keiton, että perunajauhot kypsyivät. Sitten kaadoin valmiin kiisselin tarjoiluastiaan ja ripottelin pinnalle vielä hieman sokeria.


Mantelia ei puurosta tällä kertaa löytynyt : ).

Ei kommentteja: