lauantai 11. joulukuuta 2010

Canneloneja pinaatti-ricotta- ja jauhelihatäytteillä

Tänään kokeilin canneloneja kahdella eri täytteellä. Täytyy pelata varman päälle eli ainakin toisen luulisi maistuvan : ).

Cannelonit jauhelihatäytteellä

Paistoin 300 g paistijauhelihaa pannulla ja lisäsin joukkoon yhden sipulin pieniksi silputtuna, solovalkosipulin murskattuna ja yhden porkkanan raastettuna sekä noin 100 g mozzarellajuustoraastetta. Maustoin jauhelihan 1 rkl:lla chilikastiketta, suolalla, pippurilla, organolla ja yleisjauhelihamausteella. Sitten täytin valmiit canneloniputket täytteellä ja laitoin täytetyt cannelonit voideltuun vuokaan.

Cannelonit pinaatti-ricottatäytteellä

Seuraavaksi pilkoin 500 tuoretta pinaattia ja lämmitin sen kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Kaadoin pinaatin kulhoon, jonne lisäsin purkillisen eli noin 200 g ricottajuustoa. Maustoin seoksen suolalla ja pippurilla. Sitten täytin cannelonit täytteellä ja laitoin vuokaan jauhelihacannelonien seuraksi.

Tomaattikastike

Täytettyjen cannelonien päälle laitoin tomaattikastikkeen. Eli sekoitin kulhossa noin 400g tomaattimurskaa, 2,5 dl ruokakermaa, 100 g mozzarellajuustoraastetta, 1 tl kapriksia ja maustoin seoksen pippurilla ja suolalla.

Kaadoin kastikkeen cannelonien päälle ja pinnalle ripottelin vielä reilun kerroksen parmesania. Paistoin canneloneja 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Ei hassumpaa.

Jälkiruoaksi maistui kuppi pehmeää espressoa ja aprikoosittäytteinen Lebkuchen : ).

Ei kommentteja: