Tänään kokeilin canneloneja kahdella eri täytteellä. Täytyy pelata varman päälle eli ainakin toisen luulisi maistuvan : ).
Cannelonit jauhelihatäytteellä
Paistoin 300 g paistijauhelihaa pannulla ja lisäsin joukkoon yhden sipulin pieniksi silputtuna, solovalkosipulin murskattuna ja yhden porkkanan raastettuna sekä noin 100 g mozzarellajuustoraastetta. Maustoin jauhelihan 1 rkl:lla chilikastiketta, suolalla, pippurilla, organolla ja yleisjauhelihamausteella. Sitten täytin valmiit canneloniputket täytteellä ja laitoin täytetyt cannelonit voideltuun vuokaan.
Cannelonit pinaatti-ricottatäytteellä
Seuraavaksi pilkoin 500 tuoretta pinaattia ja lämmitin sen kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Kaadoin pinaatin kulhoon, jonne lisäsin purkillisen eli noin 200 g ricottajuustoa. Maustoin seoksen suolalla ja pippurilla. Sitten täytin cannelonit täytteellä ja laitoin vuokaan jauhelihacannelonien seuraksi.
Tomaattikastike
Täytettyjen cannelonien päälle laitoin tomaattikastikkeen. Eli sekoitin kulhossa noin 400g tomaattimurskaa, 2,5 dl ruokakermaa, 100 g mozzarellajuustoraastetta, 1 tl kapriksia ja maustoin seoksen pippurilla ja suolalla.
Kaadoin kastikkeen cannelonien päälle ja pinnalle ripottelin vielä reilun kerroksen parmesania. Paistoin canneloneja 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Ei hassumpaa.
Jälkiruoaksi maistui kuppi pehmeää espressoa ja aprikoosittäytteinen Lebkuchen : ).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti