Viime viikko vierähti vauhdikkaasti. Liikunta rajoittui lähinnä aamujumppiin ja lumitöihin, mikä tosin on hyvää vastapainoa juoksemiselle, koska siinä saa yläkroppa kunnolla kyytiä. Viikon aikana tuli myös piipahdettua Norjassa, jossa sain nauttia norjalaisesta jouluillallisesta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6hh5Ckn17w-7575l-p6JI5G3yq2tes-nN2n7CJ8jpignXRI5nwR-SZvsy7_tLUovkP7GUVE6cxzWhn3STxh0RDNGq0WyzCI5WxcylPYaO-p3s0SUNNRGzAfesnDeYLHQYd8_yyGB8sbHV/s200/glas_akevitt.jpg)
Alkuruokana oli 3-4 kk mädätettyä taimenta, joka käärittiin ohuen ohuisiin "fajitas"-kuoriin punasipulin, punajuuren ja ranskankerman kera. Vieressäni illallistanut vanhempi herrasmies tosin totesi, ettei viitsi pilata mädätetyn kalan herkullista makua punajuurilla tai kermalla. Eli oma annokseni luokiteltiin lasten annokseksi, koska peittosin varsinaisen herkun kaikenmoisilla lisäkkeillä. Päälle kulauttelimme akvaviittiä ja olutta, joka toimikin hyvin ruokajuomana koko aterian ajan.
Pääruokana oli hapankaalia, lihapulla, pala makkaraa ja rapeaksi paistettua porsasta. Iltayhdeksältä moinen ateria oli aika tuhti annos, jota olikin hyvä sulatella akvaviitin kera.
Näitä herkkuja nautiskellessa kuulin myös toisen Norjan alueen jouluherkuista eli lampaanpäästä, joka mukavasti tuijottaa syöjää lautaselta. Silmätkin ovat kuulemma hyvää herkkua, kun ne paistetaan ja savustetaan. Matkailu avartaa : ).
Jouluateriasta arkeen
Paluulentoa odotellessani nautiskelin Oslon kentällä maistuvista tapaksista Sinnataggen-tapasravintolassa. Viiden tapaksen annos maksoi 189 kruunua. Annokseni sisäslsi lohkoperunoita, kasvismunakkaan, chili-valkosipulijättikatkarapuja, juustotäytteisiä sieniä ja juustopaloja marinadissa. Not bad at all : ). Sinnataggeniin voin pistäytyä myös seuraavalla kerralla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti