lauantai 25. joulukuuta 2010

Porkkana- ja lanttulaatikot uuniin

Porkkana- ja lanttulaatikot tein valmiista soseesta, mikä nopeutti laatikkojen valmistusta melkoisesti. Koska ruokaa oli varattava aatoillaksi 8 henkilölle ja joulupäiväksi 4 henkilölle, tein porkkanalaatikkoa yhden annoksen ja lanttulaatikkoa kaksi annosta, joihin tarvitaan siis 1 kg porkkanasosetta ja 2 kg lanttusosetta.

Porkkanalaatikko


1 kg porkkanasosetta
4 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
2,5 dl paksua ruokakermaa
1,5 dl maitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa
0,5 dl tummaa siirappia
1/4 valkopippuria
1/4 muskottipähkinää
korppujauhoja
  
Ensin keitin veden. Lisäsin riisin joukkoon ja kiehautin sitä, kunnes vesi imeytyi riisiin. Lisäsin joukkoon porkkanasoseen, maidon, kerman, munat, siirapin ja mausteet.

Kaadoin seoksen isoon noin 2 litran voideltuun vuokaan. Ripottelin pinnalle korppujauhoja ja tein lusikalla kuviot pintaan. Paistoin porkkanalaatikkoa noin 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

Lanttulaatikko



1 kg lanttusosetta
3 rkl voisulaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
2,5 dl paksua ruokakermaa
0,75 dl tummaa siirappia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
pinnalle korppujauhoja

Sekoitin kaikki ainekset keskenään ja kaadoin sen voideltuun vuokaan. Ripottelin pinnalle korppujauhoja ja tein jälleen pikkulusikalla kivat kuviot pintaan. Paistoin laatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Ja maukasta tuli : )!

Rosolli täydensi laatikoita.

Ei kommentteja: