Laitoin isoon paistopussiin kanapalasille marinadin eli 2 dl oliiviöljyä, 2 solovalkosipulia murskattuna, 1 punaisen chilin paloiteltuna ja 2 laakerinlehteä. Mukaan voi lorauttaa myös sitruunamehua desin, jos haluaa. Kana saa marinoitua puolisen tuntia ja sitten 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
Sillä välin laitoin ison tarjoiluastian pohjalle jääsalaattia revittynä ja rucolaa reilusti. Salaattipedin päälle lisäsin seoksen, jossa oli 175 g kevytmajoneesia, 2 porkkanaa ohuina viipaleina ja 2 selleriä pieninä palasina. Tämän seoksen päälle lisäsin ohuina suikaleina keltaisen ja oranssin paprikan.
Todella maukas ateria. Ja mikä parasta arkea ajatellen - se säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään ja maistuu sellaisenaan.
Jälkkäriksi maistuivat perinteiset saksalaiset Lebkuchenit. Nekin sopivat hyvin Marsalan ja espresson kanssa. Joulun alla on niin paljon ihania herkkuja, joista nautiskella : ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti