maanantai 6. joulukuuta 2010

Pollo capriccioso - uusi herkku vei kielen mennessään


Sunnuntaina herkuttelu jatkui ja vuorossa oli uusi kanaruoka Pollo capriccioso. Tämän herkullisen ruuan valmistaa melko nopeasti myös arki-iltana.

Laitoin isoon paistopussiin kanapalasille marinadin eli 2 dl oliiviöljyä, 2 solovalkosipulia murskattuna, 1 punaisen chilin paloiteltuna ja 2 laakerinlehteä. Mukaan voi lorauttaa myös sitruunamehua desin, jos haluaa. Kana saa marinoitua puolisen tuntia ja sitten 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.


Sillä välin laitoin ison tarjoiluastian pohjalle jääsalaattia revittynä ja rucolaa reilusti. Salaattipedin päälle lisäsin seoksen, jossa oli 175 g kevytmajoneesia, 2 porkkanaa ohuina viipaleina ja 2 selleriä pieninä palasina. Tämän seoksen päälle lisäsin ohuina suikaleina keltaisen ja oranssin paprikan. 

Päällimmäiseksi paloittelin kanan, jonka päälle lisäsin vielä hiukan rucolaa ja paahdettuja pinjan siemeniä.

Todella maukas ateria. Ja mikä parasta arkea ajatellen - se säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään ja maistuu sellaisenaan.   

Jälkkäriksi maistuivat perinteiset saksalaiset Lebkuchenit. Nekin sopivat hyvin Marsalan ja espresson kanssa. Joulun alla on niin paljon ihania herkkuja, joista nautiskella : ).

Ei kommentteja: