lauantai 25. joulukuuta 2010

Tummaa taatelikakkua - versio 2

Ennen joulua kokkailin vaaleaa taatelikakkua. Jouluaattona kokeilin tummaa taatelikakkua, joka on herkullista ja täyttävää jouluherkkua. Ja jos jouluherkkuja tuli tehtailtua liikaa, kakun voi myös pakastaa. Se säilyy myös jääkaapissa hyvin noin viikon.

Helppo taatelikakku


250 g siemenettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Keitin taatelit pehmeiksi vedessä miedolla lämmöllä. Lisäsin sokerin ja jäähdytin seosta hetken aikaa, ennen kuin sekoitin rasvan joukkoon. Sitten lisäsin munat yksitellen, seuraavaksi kermaviilin sekä jauhoseoksen.

Kaadoin taikinan perinteiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paistoin kakkua 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Jäähdytin kakkua hetken vuuassa ennen kuin kaadoin sen tarjoilulautaselle. Kun kakku oli jääähtynyt kokonaan, ripottelin päälle tomusokeria. Nam, nam - tämä taatelikakku voitti mennen tullen aiemman ohjeen : ).

Suklaaherkkuja


Kahvipöytään tein myös aurinkokuvion tummasta suklaasta ja marmeladista. Tarjolla oli luonnollisesti myös torttuja, pipareita ja Brunbergin minttusuklaanappeja.


Brunbergin suklaa-, nougat- ja lakritsaherkut vielä odottavat makeannautiskelijoita. Tarjottavaa oli taas hankittu kuin isommallekin joukolle. No, onhan näitä pyhiä vielä onneksi jäljellä : ).


Tässä vaiheessa joulua ei vielä muistella Marttojen hyvää neuvoa suklaasta ja makeasta eli "Sekunti suussa ja vuosi vyötäröllä". Jouluna on lupa herkutella ja loppuvuosi sitten treenaillaan : ). 

Suussasulavaa joulua kerrassaan!


Ei kommentteja: