
Tänään oli vuorossa raclettea, joka on varsin nopea herkku. Keitetään vaan perunat. J
a muut ainekset pilkotaan ja laitetaan tarjolle, jotta jokainen voi ne itse paistella syömisen lomassa. Eli ensin kuoritaan kymmenkunta perunaa ja keitetään ne lohkoina. Neljälle henkilölle varasin 450 g naudan sisäfilettä, jotka leikkasin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne paistuvat nopeasti raclettepannulla. Lisukkeina oli perunan lisäksi rasia isoja herkkusieniä, kirsikkatomaatteja puolitettuina, Kainuun juustoleipää kuutioina sekä porkkanoita suikaleina.

Raclettejuustona oli tällä kertaa ranskalaista, vaikka itävaltalainen onkin suosikkini. Ranskalaisessa oli hieman kova jälkimaku, mutta se ei enää häirinnyt kuumennettaessa sitä. Maldon-suolaa voi laittaa erilliseen astiaan sormisuolaksi ja lisätä sitä mm. lihaan, jos juuston suolaisuus ei riitä. Raclettepannussa sulanut juusto sopii minusta erityisen hyvin perunoiden ja kasvisten päällä.

Ruuanlaittoviinininä toimi kuohuviini - tällä kertaa luxemburgilainen Cuvée de l'Ecusson - tuttavallisesti Bernard (Massard). Ruokajuomana toimi lahjaksi saatu italialainen punaviini Tedeschi Capitel San Rocco Rosso del Veronese 2003, joka on yleiskäyttöinen, kohtuu täyteläinen viini. Eli jokainen maistakoon itse : ) - De gustibus non est diputandum (toim. suom. Makuasioista ei sovi kiistellä).
Ja arvata saattaa mikä sopii jälkkäriksi - kupillinen espressoa tietysti. Myönnän, että sorruin myös pariin suklaakeksiin, koska kuohuviiniä oli vielä jäljellä ja keksit sopivat sen lisukkeeksi täydellisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti