Kesähelteillä tein muutaman kerran savulohi-perunasalaattia. Se on nopea tehdä ja maistuu mukavan kesäiseltä vielä näin alkusyksystäkin. Usein tulee keitettyä uusia perunoita reippaasti ja niitä jää yli seuraavaankin ruokaan. Ylijäämäperunat sopivat tähän mainiosti. Löysin reseptin Glorian ruoka & viini -lehdestä ja sovelsin sitä hiukan omalle maulle sopivammaksi.
Eli noin kymmenen valmiiksi keitetyn perunan lisäksi tarvitaan noin puoli kiloa lämminsavulohta, 3 rkl kapriksia, noin kymmenkunta isoa oliivia - käytin kreikkalaisia valkosipulilla täytettyjä oliiveja, kolme kovaksi keitettyä munaa, neljä luumutomaattia ja pari isoa kourallista villirucolaa.

Kastikkeeseen tulee pari kesäsipulia varsineen, 3/4 dl oliiviöljyä, 2 tl Dijonin hunajalla maustettua sinappia, 2 tl juoksevaa hunajaa, 1 tl maldon suolaa, ripaus mustappippuria myllystä, 1 rkl valkoviinietikkaa ja pari rkl tuoretta rakuunaa silputtuna.
Ensin paloittelin noin 500 grammaa lämminsavulohta laakeaan tarjoiluastiaan. Kalapalojen päälle lisäsin kaprikset ja viipaloidut oliivit, paloitellut kananmunat, viipaloidut tomaatit ja rucolan.

Sitten kastikkeen kimppuun eli lämmitetään öljy kattilassa ja joukkoon lisätään sipulin valkoinen osa ja lohkotut perunat. Lämmitetään niitä varovasti ja lisätään joukkoon sinappi ja hunaja. Sitten maustetaan seos suolalla, pippurilla, valkoviinietikalla ja rakuunalla. Perunaseos kaadetaan tarjoiluastiaan päällimmäiseksi ja koristellaan sipulinvarsilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti