sunnuntai 25. maaliskuuta 2012
Sieni-pekoni-parsamunakasta ja lohinappeja
Iltapalaksi tein pitkästä aikaa munakkaan, joka sai seuraksi Itävallasta tuotuja pumpernikkeleitä. Kuorrutin pienet ruispalat graavilohi-tuorejuustoseoksella. Vinkin munakkaaseen sain katsottuani Siken kokkailuja viime viikolla tv:stä, ja hänen ohjettaan soveltaen syntyi maukas iltapala.
Sieni-pekoni-parsamunakas
170 g pekonia
150 g herkkusieniä viipaloituina
8 munaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1,5 dl Parmesania raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
nippu miniparsaa
Paista pannulla ensin kuutioitua pekonia ja lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet. Kaada pippurilla ja suolalla maustettu muna-kerma-lehtipersilja-parmesanseos joukkoon.
Anna paistua hetkinen ja laita 200-asteiseen uuniin noin 5-7 minuutiksi.
Katko parsatangot ja keitä niitä 2-3 minuuttia.
Lisää keitetyt parsat munakkaan pinnalle ja anna paistua uunissa vielä noin 5 minuuttia.
Lohi-juustoseos pumpernikkeleille
150 g graavilohta kuutioituna
50 g Philadelphia-tuorejuustoa
0,5 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl lehtipersiljaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita nokare jokaisen pumpernikkelin päälle. Ihanan pieniä, mutta täyttäviä napostelupaloja!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti