sunnuntai 5. elokuuta 2012

Täytetyt kesäkurpitsat


Täytetyistä kesäkurpitsapuolikkaista saa maukkaan ja kevyen aterian helposti. Löysin ohjeen Gloriasta herkullisine kuvineen, joten ei kun ohjetta soveltaen kokeilemaan : ).

Täytetyt kesäkurpitsat

2 isoa kesäkurpitsaa puolitettuina ja koverrettuna
6 kaltattua ja kuutioitua tomaattia
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2-3 rkl oliiviöljyä
2 rkl kapriksia
1 dl mustia oliiveja
1 sitruuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
150 g parmesania raastettuna

Kalttaa tomaatit ensin. Eli viillä kuoreen risti ja laita kiehuvaan veteen 10 sekunniksi ja saat kuoren helposti irti. Kuutioi tomaatit. Tee täyte eli kuullota sipuleita ja valkosipulia pannulla öljyssä noin 4 min. Laita sipulit kulhoon. Hienonna kaprikset ja oliivit kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää lehtipersilja ja ruohosipuli sekä tomaattikuutiot. Lisää hieman suolaa ja sokeria sekä oliiviöljyä.
 

Kypsennä 180-asteisessa uunissa kesäkurpitsapuolikkaita 10 minuuttia ja täytä puolikkaat täytteellä. Ripottele parmesan päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile maalaiisleivän ja raikkaan salaatin kera. Rose KWV sopii hyvin kesäisen kevyen aterian ruokajuomaksi mansikoiden kanssa.


Ei kommentteja: