Laitoin isoon kattilaan 0,6 dl oliiviöljyä. Jos ihmetyttää, miksi juuri tarkalleen 0,6 dl, niin se johtuu siitä, että ohjeessa oli käytetty mittayksikkönä amerikkalaista cup-yksikköä. Eli yksi cup on yhtä kuin 2,36 dl, joten ohjeen 1/4 cup vastaa 0,59 dl:aa. Mutta takaisin keiton valmistukseen...
Oliiviöljyn joukkoon lisäsin yhden solovalkosipulin murskattuna. Kuumensin öljyä ja valkosipulia pari minuuttia. Sitten lisäsin joukkoon 0,6 dl basilikaa silputtuna sekä 3 isoa tomaattia pilkottuna - pilkkoessa poistin tomaattien siemenosat, joita en käyttänyt keittoon. Annoin seoksen kiehua keskilämmöllä kymmenen minuuttia.
Sitten lisäsin joukkoon 9,5 dl kuumaa lihalientä. Keittoon voi käyttää esim. liha- ja kanaliemen sekoitusta, tai miksei myös kasvislientä. Lisäsin joukkoon samalla myös 9,5 dl Campaillou-leipää kuutioituna, kun sitä sattui pakastimesta löytymään. Laitoin joukkoon myös ripaukset Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoitin ainekset keskenään ja laitoin kannen päälle. Annoin keiton kiehua 45 minuuttia.
Kun keitto on kiehunut kolme varttia, otetaan kansi pois ja annetaan keiton kiehua vielä viitisen minuuttia. Ja sitten vaan keitto lautasille ja nautiskelemaan : ). Keittoon voi lisätä kevyesti oliivöljyä ja pinnalle voi ripotella tuoretta basilikaa ja parmesan raastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti