sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Suussasulava Amaretto-suklaakakku jälkkäriksi


Ihanan sunnutaipäivän jälkiruuaksi tein herkullista Amaretto-suklaakakkua eli Torta di cioccolato fondente e mandorle con crema di Amaretto. Kakku tarjoillaan kermavaahdon, passionhedelmäkastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera. Jälkiruokaa täydentävät espresso ja tilkkanen Amarettoa.

Torta di cioccolato fondente e mandorle con crema di Amaretto

150 g tumaa suklaata (70 %  kaakaopitoisuus)
125 g suolatonta voita
5 munaa - keltuainen ja valkuainen erotettuina
175 g fariinisokeria
175 g jauhettua mantelia
1 dl Amaretto-likööriä
vispikermaa vaahdotettuna kermavaahdoksi
tuoreita vadelmia
2 passionhedelmää
tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka ( 23 cm). Sulata suklaa ja suolaton voi. Anna sitten hetken jäähtyä. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja jauhettu manteli, lisää sitten joukkoon keltuaiset ja Amaretto.


Vispaa valkuaiset erillisessä kulhossa kovaksi ja sekoita ne lusikalla joukkoon. Kaada seos kakku vuokaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes taikinaa ei tartu enää hammastikkuun. Anna kakun jäähtyä vuuassa hetken.

Vispaa kerma valmiiksi. Siihen voi laittaa joukkoon 1 rkl Amarettoa, jos haluaa.


Halkaise 2 passion-hedelmää ja koverra niiden sisus tehosekoittimeen. Siivilöi sisus ja lisää joukkoon tomusokeria.


Laita kakkupala lautaselle ja lisää passionhedelmäkastiketta ympärille. Lisää nokare kermavaahtoa ja muutama vadelma ympärille ja sitten vaan nautiskemaan!

Todella ihanaa, suussasulavaa kakkua ja myönnettäköön - aikamoinen kaloripommi, joten kympin lenkki aamulla teki terää!


Herkkuhetkiin!

Ei kommentteja: