perjantai 22. huhtikuuta 2011

Torta di sud Italia - eteläitalialainen perunapiirakka


Kun keittejyä perunoita jää joskus yli, saa niistä tehtyä mainion italialaisen perunapiirakan.

Torta di sud Italia

1 kg jauhoisia perunoita, keitetty lohkoina
300 g maitorahkaa
4 munaa
1 solovalkosipuli
2 rkl tuoretta timjamia
6 rkl lehtipersiljaa pilkottuna
110 g mozzarellaa
1 tl kuivattua chiliä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Sekoita keitetyt perunalohkot ja maitorahka ja sekoita vatkaimella kohtuu tasaiseksi. Lisää joukkoon munat, valkosipuli, yrtit, mozzarella sekä mausteet. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan (noin 23 cm halkaisijaltaan) ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunnin. Anna jäähtyä hetken. Ripottele pinnalle vielä timjamia.


Perunatortun lisäksi  tein tagliata di manzoa.

Tagliata di manzo

300 g naudan sisäfilettä ohuiksi suikaleiksi leikattuna
oliiviöljyä
sitruunamehua
80 g rucolaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ensin laitoin rucolat laakeaan vuokaan ja ripottelin myllystä suolaa ja pippuria hitusen päälle. Sitten suikaloin naudansisäfileen ohuiksi suikaleiksi ja maustoin ne toiselta puolelta suolla ja mustapippurilla. Paistoin ne pannulla, minkä jälkeen nostin suikaleet rucolapedille. Sitten kaadoin samalle pannulle hiukan sitruunamehua, jonka kaadoin lihapalojen ja rucolan päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: