sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Grillatut yrttikatkaravut ja mangosalsa


Yksi kesän ehdottomista herkuista on grillatut yrttikatkaravut ja mangosalsa. Tästä voisi jo sanoa, että niin hyvää, ettei sanotuksi saa : ).

Yrttikatkaravut

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl basilikaa silputtuna
1 rkl hunajalla maustettua dijoninsinappia
1 rkl suolaa
1/4 mustapippuri myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
500 g isoja katkarapuja


Sekoita ainekset keskenään ja anna rapujen marinoitua vähintään tunti. Pistä ravut vartaisiin ja grillaa ne nopeasti molemmilta puolilta, etteivät ne sitkisty.


Mangosalsa

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kypsää mangoa kuorittuna ja kuutioituina
1 dl 3 hedelmän mehua tai appelsiinimehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 punainen chili hienonnettuna


Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit ja inkivääri. Lisää mangokuutiot ja mehu. Sekoita ja lisää loput ainekset. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä grillattujen katkarapujen kera. Tämä setti vei kielen mennessään : ).



 

Ei kommentteja: