perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kukkaloistoa ja pihatöitä


Kirsikkapuun kukintaa odottaa joka kevät innolla, ja jälleen kerran raikkaan väriset kukat oli iskuistettava. Nyt vaan odottelen marjoja, joista voin tehdä taas ihanan suussasulavaa piirakkaa.


Vaikka suuri osa piha-alueesta on jo iskussa, on siellä vielä monenlaista puuhaa odottamassa. Muutama alue pihalla vaatii vielä hivenen suunnittelua sekä ajatusten ja ideoiden hauduttelua pääkopassa. Pitää vaan muistaa, että hiljaa hyvää tulee. Vaikka on myönnettävä, ettei tuo lausahdus ole aivan sitä ominta itseäni : ). Kärsivällisyys on välillä koetuksella, kun ei saa kaikkea heti toteutettua.


Terassin ruukutkin odottavat vielä tyhjillään. Koko talven sinnikkäästi kukkineet viime kesän terassikukat onnistuin kuihduttamaan, kun riensin ruukkuineni ulos liian varhain. Ja luonnollisesti kaikki neljä puuvartista kasvia nuupahtivat yhdessä yössä. Leikkasin nuupahtaneet osat pois, ja nyt niissä näkyy jälleen eloa : ). Saas nähdä, miten niiden käy loppujen lopuksi. No, kävi miten kävi, on niiden seuraksi ostettava uusiakin, sillä pihalla on jälleen uusi terassi, jolle pitää loihtia kesäinen ilme.


Ensin on kuitenkin jatkettava pihan perussiistimistä talven jäljiltä. Siinä hommassa hurahtaa varmaan tunti jos toinenkin ja lisäksi syksyllä istuttamistani 30 tuijasta meni vaihtoon puolet eli to do -listani ei ihan heti lopu : ).

Ei kommentteja: