lauantai 2. kesäkuuta 2012

Perunasalaatti ja hunajavinaigrette


Uusista perunoista saa maukkaita ja kesäisiä salaatteja. Toistaiseksi olen löytänyt vain italialaisia luomuperunoita ja ruotsalaisia. Hyvän salaatin niistäkin saa aikaan, vaikka eihän kotimaisia perunoita tietysti voita mikään : ). Seuraavan ohjeen löysin eräästä tanskalaisesta keittokirjasta - tosin hitusen sovellettuna.


Perunasalaatti 

500 g uusia perunoita
2 rkl oliivioljyä
2 porkkanaa ohuina paloina / siivuina
1 punasipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 kevätsipulia pieninä renkaina
1 nippu retiisejä viipaleina


Hunajavinaigrette

1/2 dl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl soijakastiketta
mustapippuria hyllystä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna sillä välin öljy paistinpannulla ja kuullota siinä porkkanat ja sipulit. Laita perunat tarjoiluastiaan ja puolita ne, jos ovat isoja. Lisää lämpimät kasvikset perunoiden päälle ja lopuksi retiisit.


Sekoita hunajavinaigrette ja kaada se kasvisten päälle. Tarjoile lämpimänä vaikkapa grillatun kanan ja maalaisleivän kera.


Ei kommentteja: