lauantai 9. kesäkuuta 2012

Perunaleipä


Kesäisen salaatin sekä muiden grilliherkkujen seuraksi sopii helppotekoinen perunaleipä.

Perunaleipä

Pohja kahteen leipään:
0,5 l vehnäjauhoja
1/4 pussia kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 rkl hunajaa
1,5 dl haaleaa vettä

Päälle:
4 perunaa ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
Maldon-suolaa
tuoretta oreganoa

Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne litteiksi. Levitä päälle peruna- ja valkosipuliviipaleet sekä suola. Valuta pinnalle oliiviöljyä.


Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa.  Tarjoile leipä lämpimänä tai kylmänä eri kesäherkkujen seuralaisena.

Ei kommentteja: