lauantai 14. huhtikuuta 2012

Avokado-mansikkasalaatti


Olen nyt viikon verran kokeillut ruokavaliota, jossa aamiaisella ja lounaaksi syödään pääosin vain hiilihydraattipitoista ruokaa ja illalla vähähiilihydraattista, ja enemmän proteiinipitoista ruokaa. Illalla on välillä tehnyt mieli ruisleipää, mutta se on säästetty aamupalalle müslin kera.

Iltaisin olen tehnyt munakasta, kanasalaattia ja eilen kokeilin avokado-mansikkasalaattia juustojen ja lohinappien kanssa. Liian tiukkoja rajoja on turha vetää - ruuasta pitää voida nauttia niin silmillä kuin suullakin : ).

Avokado-mansikkasalaatti

2 avokadoa lohkoina
sitruunamehua 
rasia mansikoita
2 mozzarellapalloa paloina
1 valkosipulikynsi ohuina viipaleina
basilikaa silputtuna 

Kastike

1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicoa
ripaus chilimaustetta
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Laitoin lautaselle avokadolohkoja, joiden päälle sirottelin sitruunamehua, Lisäsin joukkoon mansikat ja mozzarellakuutiot. Lisäsin valkosipuliviipaeet ja silputtua basilikaa päälle. Lopuksi pirskottelin kastikketa hiukan lautaselle.


Juustotarjottimelle laitoin itävaltalaista luomumaalaisjuustoa, Mancegoa sekä Parrano robustoa. Nämä maistuivat hyvin lohinappien seurana.

Ei kommentteja: