sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevyttä kasviksista


Uunissa paistetut, täytetyt kesäkurpitsapuolikkaat raikkaan ja hedelmäisen salaatin kera on kevään suosikkiherkkuani.

Täytetyt kesäkurpitsapuolikkaat

2 isoa kesäkurpitsaa
n. 200 g tuoretta vaaleaa maalaisleipää pieninä kuutioina
n. 100 g kalkkunaleikettä
2 munaa
80 g Parmesanraastetta
2-3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
mustapippuria

Halkaise kesäkurpitsat puoliksi pitkittäissuunnassa. Koverra sisus pois veitsellä, jotta saat täytteen mahtumaan mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa se kesäkurpitsapalojen päälle.
Laita puolikkaat öljyttyyn uunin kestävään vuokaan ja paista niitä 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.



Hedelmäinen salaatti

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku kartanosalaattia
1 avokado kuutioituina
1/2 hunajameloni kuutioituna
mansikoita
rypäleitä
mozzarellaa


Kastike

1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl basilikasuikaleita
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Ja sitten vain herkuttelemaan. Ruoan kruunasi argentiinalainen uutuuskuohuviini Las Moras, joka on mukavan mansikkainen.


Ei kommentteja: