lauantai 21. huhtikuuta 2012

Bikram-joogaa


Tällä viikolla kävin ensimmäistä kertaa bikram- eli hotjoogassa, jossa tehtiin 26 asennon ja kahden hengitysharjoituksen sarja +38-asteisessa huoneessa. Minusta kyllä tuntui, että lämpöä oli reilusti enemmän. Huoneessa ei tarvinnut kuin seistä ja heti tuli kuuma.

Tunti kesti 90 minuuttia. Jokainen asento venytti ja avasi turvallisesti vartaloa seuraavalle asennolle. 26 asennon sarja todellakin lämmitti ja venytti lihakset, nivelsiteet ja jänteet. Sarja oli kohtuu hidasliikkeinen, joten se tuntui ihanalta, kun kerrankin eivät venytykset tuntuneet ilkeiltä. Harjoituksen aikana käytiin läpi koko vartalo.


En ole eläissäni hikoillut missään harjoituksessa noin paljon. Treenivaateista ei ollut millinkään kokoista palaa kuivana tunnin jälkeen. Tuntui, kuin olisin treenannut saunassa. Tunnin lopussa vilkuilin jo epätoivoisesti kelloa, että eikös tämä lopu jo, sillä olin ottanut mukaan aivan liian vähän vettä. En kuitenkaan lähtenyt kesken pois. No ensi kerralla osaan varautua hiukan paremmin, mitä tuleman pitää. Tätä kun on ihan pakko saada lisää : )!

Ei kommentteja: